Prima paginaPortofoliu Ce avem pe stoc!Produse obținute din sfoară împletită!Contactati-ne

4 ianuarie 2012

Suporturi pentru diferite produse.

Suport model 1

  Acest suport l-am confectionat dintr-un varf de brad si o creanga de fag. Sipcile sunt din scandura subtire de brad, lipite cu aracet pe tulpini de alun. Tulpinele de alun le-am folosit pentru ca sunt drepte si nu se crapa usor dar sunt si usor de lucrat cu ele, in comparatie cu cele de fag care se crapa usor si sunt dure.
    




Am gasit o legenda despre brad pe www.ziare.com (clic aici pentru a vedea articolul ):
    Se spune ca demult, tare demult, cand picioarele sfinte ale Domnului nostru Iisus mai paseau pe acest pamant, s-a iscat din senin o furtuna, cum nu se mai pomenise. Grindina era cat oul de porumbel, vantul smulgea pietrele din loc, iar cerul se intunecase ca la venirea noptii, macar ca era miez de zi.
  Iisus Hristos si Sfantul Petre tocmai se aflau atunci pe drum, la marginea unei paduri, si au cerut adapost copacilor, care insa se ascundeau, care mai de care mai zgribuliti si mai infricosati. Mandrii stejari si fagi nu au vrut sa-i primeasca la adapostul lor, pentru ca abia isi puteau pazi frunzisul bogat de urgia cerurilor - unde sa-i mai adaposteasca si pe cei doi calatori? Merii si perii au spus ca trebuie sa-si apere fructele, salciile si plopii s-au facut ca nu-i baga in seama si au tacut.  
   Dintre toti, doar bradul s-a invoit sa le ofere adapost. El a spus: "Fructe mandre pe care sa le apar nu am, frunzisul meu e facut din ace ascutite care nu se tem de grindina, oamenii ma ocolesc si ma socotesc nefolositor, dar, daca vreti sa-mi cinstiti acoperamantul cu prezenta voastra, eu va voi primi cum voi sti mai bine si am sa invelesc trupurile voastre cu ramurile mele dese".
   Zis si facut. Domnul Iisus si Petre au fost paziti cum nu se poate mai bine de bradul cel vrednic. Apoi, furtuna s-a oprit, iar soarele a rasarit din nou, mandru, pe cer. Atunci, iesind din adapostul cetinei, Iisus cuvanta astfel catre brad:
  "Dintre toti copacii, tu, bradule, ai fost cel mai vrednic, iar eu, prin voia Tatalui Meu, te voi rasplati. Fie ca, de azi inainte, iarna, tu sa nu-ti mai lepezi frunzisul ca ceilalti copaci, ci sa-l pastrezi vesnic. Apoi, fie ca acele tale intepatoare sa capete o mireasma care sa-i bucure pe oameni, sa le dea putere si sa le vindece bolile, astfel incat ei sa te pretuiasca asa cum se cuvine.
   Cat despre lipsa ta de rod, fie ca in miez de iarna, cand toate fructele pamantului se vor fi terminat, oamenii sa te impodobeasca si sa puna pe ramurile tale toate bunatatile, iar atunci cand se vor strange in jurul tau, ei sa se gandeasca la Mine, pentru ca tu esti copacul cel mai drag Mie."
  Numai ce zise acestea si Cel Sfant disparu, impreuna cu Petre, intr-o geana de lumina. A ramas in padure, insa, bradul cel falnic, cu darurile sale nemuritoare, precum si aceasta poveste murmurata de frunzisul copacilor, infiorati de minunea dumnezeiasca.





Suport model 2.

Acest suport l-am facut dintr-un varf de pin pe care l-am pus cu "varful" in jos.Sper sa va placa si astept comentarile voastre cu impresii, opinii, criticii, etc. L-am facut sa fie cat mai natural, cat mai apropiat de natura, pentru ca acesta este stilul meu.
 L-am denumit simplu "Suport model 2" pentru ca nu stiu ce nume sa-i dau, ca de obice le dau nume dupa client.

     Pinul este o specie decorativa prin coroana sa cu aspect piramidal (in tinerete), iar mai tarziu aspectul este tabular si neregulat. Trunchiul ramane dezgolit de ramuri pe o inaltime variabila, ioar scoarta pinului selvestru dezvolta un ritidom de culoare rosu-caramizie (care se exfoliaza in foite).
     Lemnul tratat de pin este utilizat in confectionarea instrumentelor muzicale, iar preparatele din muguri de pin – ajuta in tratarea infectiilor respiratorii si urinare.

     In folclorul romanesc exista o legenda, in care se povesteste cum Iisus, cautand un loc de odihna, s-a asezat la umbra unui pin. Fiind foarte cald, acest copac cu frunzisul rar, nu-i putea oferi umbra necesara pentru a putea dormi. De aceea, arborele a inceput sa isi indoaie ramurile, sa izbeasca acele unele de altele, astfel incat un sunet duios incepu sa se auda, iar Iisus reusi sa adoarma. Cand se trezi, vazu cum cad doua vreascuri uscate, ce sunara ca un instrument muzical si zise: “Blagoslovit sa fii de Domnul, iar lemnul tau sa nu fie dat prada focului, ci sa se faca din el buciume, fluiere si viori.”



Suport pentru baie.








Suport perete cu vasc, model 1

Tot am povestit despre vasc in acest blog iar in poza alaturata se poate vedea cum arata vascul care creste pe crengile brazilor. Cu acest produs puteti avea o frantura din natura in casele dumneavoastra. Cum am prezentat in poza, pe acest produs se pot pune diverse obiecte mici sau de marime medie, chiar si o vaza cu o floare. Binenteles ca aceasta combinatie va arata superb:).





Suport perete cu iasca, model 2.


Si cu aceasta decoratiune puteti avea o mica parte din frumusetea naturii in casa. O simpla iasca si cu cei doi copacei combinati in aceasta forma, vor da un aspect deosebit peretelui pe care va fi montat. Copacei nu sunt fragili, sunt destul de rezistenti si vor rezista multi ani sub aceasta forma, fara a se deteriora.





Suport perte cu iasca, model 3.
Copacei de aici sunt de eesnta de fag, nu i-am curatat de scoarta pentru ca arata mult mai bine asa, asa cum i-am gasit pe camp.






Suport perete model 4



2 comentarii:

Anonim spunea...

Sunt foarte frumoase si originale!!! deosebite!!

SoRiN spunea...

multumesc....si ma bucur ca va place:)