Prima paginaPortofoliu Ce avem pe stoc!Produse obținute din sfoară împletită!Contactati-ne

23 ianuarie 2010

Pat Baldachin

    Imagini (poze) mobilier din lemn rotund. La constructia patului cu baldachin am folosit lemn de carpen, lemn de fag, lemn arin , lemn cires si lemn de brad.

 Lemnul de fag: sunt cele doua crengi in forma de semicerc motate in partea din fata si spate a patului. Am folosit ramuri de fag pentru ca doar ele pot avea aceasta forma si aceasta grosime, binenteles ca si acestea sunt o raritate. Cresc doar in anumite zone si greu accesibile. Curatarea lor este foarte greoaie din cauza faptului ca fagul are putina seva, mai ales in ramurile din partea de jos a copacului. Se curata mai usor cu mezdreala, o unealta traditionala dar foarte utila.
 
  Din lemn de cires este scandura din fata patului, care poate fi folosita ca o bancuta.
 
  Iar din lemn de arin este ornamentul din partea din spate a patului. Aceea bucata de lemn popular este denumita "margine", si este obtinuta dintr-un trunchi de arin care a crescut in forme cat mai "ciudate".:)

  Din lemn de brad sunt scandurile pe care le-am montat ca suport pentru salteaua. Ele au dimensiunile: grosime 2,5 cm; latima 15 cm si lungime 1,50 m.
 
   Restul lemnului este de estenta de carpen. Pentru  "picioarele" patului am folosit 4 trunchiuri de carpen, pe care i-am scos din radacina. Metoda folosita pentru a-i scoate din radacina este destul de simpla, dar la cat ii de simpla pe atat ii de grea:). Am folosit un tarnacop de dimensiui mai misi si o sacure mica. Tarnacopul este o unealtă formată dintr-o bară masivă de oțel, ascuțită la un capăt și lată la celălalt, prinsă într-o coadă de lemn, folosită la săpat în pământuri tari, la spart pietre  Am sapat in jurul copacului cu tarnacopul si pe masura ce sapam , taiam radacinile cu sacuricea.

In poza alaturata ii prezentat un pat rustic cu baldachin, materialul folosit pentru acest pat este lemnul de carpen. Fiecare imbinare ii facuta cu tija filetata care asigura o buna consolidare patului.Dimensiunile patului pot fi in functie de preferinte."Picioarele" patului sunt confectionate din trunchiuri de carpen care au fost scosi din radacina.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Meserias.......astea da creatii! De ce sa ne dam in vint dupa IKEA sau alte brand-uri? Aici este alternativa. Respect!

SoRiN spunea...

Multumesc pentru aceste cuvinte....si ma bucur ca v-a placut:)

catkitchen spunea...

Ador tot ceea ce inseamna rustic !! ;)

Cheile Nerei Info spunea...

La ce pret este un astfel de pat?

SoRiN spunea...

la 1200 ron...mai multe detalii 0745131592