Prima paginaPortofoliu Ce avem pe stoc!Produse obținute din sfoară împletită!Contactati-ne

2 februarie 2013

Transforma-ti hambarul intr-un conac!

   Am gasit pe:


 http://a1.ro/lifestyle/family/foto-transforma-ti-hambarul-intr-un-conac.html?i=235094#video-player

 FOTO! Transforma-ti hambarul intr-un conac!
16 august 2011   •   00:00    •    Family
Ideea de a transforma in casa de locuit un hambar sau o alta dependinta a unei vechi case de tara nu este noua si nici romaneasca. Recuperarea unei constructii deosebite si transformarea ei sunt subiecte de emisiuni tv de mare succes in aproape orice tara.La noi sunt foarte multe zone din tara, in special in centru si jumatatea de vest, in care casele erau foarte inalte, dependintele fiind lipite de acestea.

De ce aceasta transformare. In primul rand o cladire deja ridicata nu mai are nevoie de autorizatie de constructie. Dar acesta nu este neaparat cel mai important aspect, ci acela ca putem sa avem o casa mult mai mare, confortabila si bine izolata dintr-o parte a cladirii pe care altfel nu o foloseam. In foarte putine gospodarii, in special in zonele de munte, mai sunt folosite grajdurile sau hambarele conform cu destinatia lor initiala si ajung sa se deterioreze in timp.


Primii pasi. Unii dintre noi ar putea avea reticente sa locuiasca sau sa transforme un hambar intr-o locuinta. Dar daca vitele sau granele au petrecut acolo ierni in sir fara probleme, inseamna ca acea constructie este bine izolata. Iar asta nu e putin lucru, in conditiile in care trecem prin ierni din ce in ce mai grele.

Primul pas pentru transformarea in locuinta este podeaua care trebuie schimbata sau construita. Sapa de beton care sa acopere toate eventualele gauri de la rozatoare este obligatorie. Peste sapa se pune dusumeaua aleasa: barne din lemn, care dau un aspect rustic si foarte placut, podea din placi de caramida, parchet si asa mai departe.


La noi sunt foarte multe zone din tara, in special in centru si jumatatea de vest, in care casele erau foarte inalte, dependintele fiind lipite de acestea.

De ce aceasta transformare. In primul rand o cladire deja ridicata nu mai are nevoie de autorizatie de constructie. Dar acesta nu este neaparat cel mai important aspect, ci acela ca putem sa avem o casa mult mai mare, confortabila si bine izolata dintr-o parte a cladirii pe care altfel nu o foloseam. In foarte putine gospodarii, in special in zonele de munte, mai sunt folosite grajdurile sau hambarele conform cu destinatia lor initiala si ajung sa se deterioreze in timp.Primii pasi. Unii dintre noi ar putea avea reticente sa locuiasca sau sa transforme un hambar intr-o locuinta. Dar daca vitele sau granele au petrecut acolo ierni in sir fara probleme, inseamna ca acea constructie este bine izolata. Iar asta nu e putin lucru, in conditiile in care trecem prin ierni din ce in ce mai grele.

Primul pas pentru transformarea in locuinta este podeaua care trebuie schimbata sau construita. Sapa de beton care sa acopere toate eventualele gauri de la rozatoare este obligatorie. Peste sapa se pune dusumeaua aleasa: barne din lemn, care dau un aspect rustic si foarte placut, podea din placi de caramida, parchet si asa mai departe.Al doilea pas important este izolatia, in special a tavanului, iar ferestrele si usile sunt urmatoarele pe lista. Desi moda actuala cere termopane, acestea nu sunt neaparat necesare peste tot, mai ales daca nivelul de zgomot este redus, iar casa e bine izolata. Cauta mai bine usi si geamuri vechi, in ton cu restul casei, pe care sa le reconditionezi si sa ;e folosesti. Va fi placut sa faci tu asta, eventual intr-o vacanta, si te vei bucura foarte mult de rezultat.


In ceea ce priveste incalzirea, aici posibilitatile sunt numeroase. Prima optiune ar fi, desigur, cea mai avantajoasa, acolo unde ea este posibila, anume centrala pe gaz. O a doua este soba de teracota fiindca mai exista inca mesteri care se pricep sa construiasca o soba care sa asigure confortul termic al locuintei.Niciun comentariu: