13 ianuarie 2013

Cuptor in pamant



  Am gasit pe  http://www.casamea.ro/bricolaj/despre-bricolaj/fii-creativ/cuptor-in-pamant-3679/main_pic-3#slider_poze
 cum se poate pregati mancarea intr-un mod deosebit intr-un cuptor sapat in pamant.

 


 Sunt feluri de mancare pe care oricum ai incerca sa le gatesti - la foc traditional, la ochiul de aragaz sau la cuptor - nu vor iesi niciodata la fel de gustoase ca la gratar sau la cuptorul cu lemne.


In plus, te simti si mai bine gatind in aer liber, inconjurat de prieteni, care mai de care facand ceva ca sa te binedispuna sau ca sa te ajute sa termini mai repede si sa va bucurati impreuna de gustare.

In afara de gratarul clasic portabil sau de barbecue-ul din curte, mai exista o varianta la care prea putini s-au gandit, dar care va v-a ajuta sa preparati un pranz sanatos si gustos.

Cuptorul in pamant!

Da, ati auzit bine, in pamant!

Ce trebuie sa faceti sau cum il procurati? Ei bine, nu va trebuie decat o lopata, restul vi-l ofera mama natura!

In primul rand, trebuie sa fiti inarmati cu o lopata cu care veti sapa o groapa de aproximativ 30-40 cm. Aveti grija sa asezati acest cuptor cat mai departe de copaci daca mergeti la iarba verde, astfel incat sa nu provocati un incendiu!

Dupa ce ati terminat cu groapa, cautati cateva pietre cu care sa acoperiti complet fundul acesteia si o parte mica din pereti.

Ultimul pas si cel mai important pentru a avea o masa gustoasa este focul.

Pentru acesta veti avea nevoie de cateva harti, eventual ziare mai vechi pe care intentionati sa le aruncati, surcele uscate, carbuni sau alte bucati mai groase de lemn uscat.













Odata starnit focul, aveti grija sa-l mentineti ceva timp, astfel incat pietrele sa aiba timp sa se incalzeasca... Carnea si legumele impachetati-le in folie de aluminiu. Ar fi bine daca ati indeparta o parte din jar, astfel incat folia de aluminu sa intre in contact cu pietrele.




Puteti acoperi sau nu groapa, in rest, nu va mai trebuie decat rabdare pana cand bucatelele vor fi gata!







Si partea cea mai buna este ca la plecare, nu trebuie sa stingeti focul, pamantul scos din groapa, il puneti la loc.

Niciun comentariu: