Prima paginaPortofoliu Ce avem pe stoc!Produse obținute din sfoară împletită!Contactati-ne

12 septembrie 2012

Targul de turism Albac

     In data de 8-9 septembrie in comuna Albac a avut loc Targul National de Turism rural, editia a VIII.
 Programul evenimentului a inclus:
  • concurs de pescuit “Aventuri in Apuseni”;
  • targul mesterilor populari, cu participanti din Cluj, Sibiu, Mures, Maramures, Alba, Timis, Ilfov, Hunedoara, Arad, Valcea (65 de standuri);
  • concurs gastronomic – tema anului este “prajitura cu branza si fructe de padure”;
  • vernisajul expozitiei de pictura “Gospodarii in Apuseni”, rezultatul principal al Taberei Nationale de Pictura Albac;
  • seminariile ”Îmbunatatirea accesului somerilor la piata muncii” si Lansarea conceptului „Academia de turism online”, sustinute de domnul Emil Comsa – ANTREC Romania.
    
       Anul acesta am participat si eu la acest targ, ca marturie se poate vedea in urmatorul link:Mai jos se pot vedea poze facute de mine la lucrarile mesterilor prezenti la acest targ.


Aceste casute sunt facute de un mester din Tara motilor, ce ii interesant la acest model de casute este acoperisul, care este realizat din "solzii" de la conurile de brad.
 Fiecare piesa din aceste casute este relizata manual prin maiestria mesterului.


Fiecare casuta este relizata manual de o singura persoana.


A realizat chiar si o casuta cu mansarda, formatul casei este destul de interesant si poate fi si folosit si ca proiect pentru o casa in marime naturala.Biserica.
Aceste produse sunt relizate de Sorina Bratiloveanu si de Lucian, doi mesteri din orasul Alba Iulia,  intrati pe
http://rinarts.ucoz.net
si aci ve-ti  găsi pozele multor creaţii, unice şi deosebite, realizate prin mai multe tehnici.
Cum spune Sorina pe site-ul ei: 
" Origami, quilling, paper-cutting, handmade, pictură, colaje, etc. toate îţi vor descoperi lucruri care îţi vor încânta privirea şi îmbogăţi bagajul de cunoştinţe. Vei mai găsi aici şi alte categorii de produse, şi mă refer la seminţe şi nisip decorativ, a căror prelucrare nu poartă o denumire anume, ele fiind realizate după imaginaţie şi simţ estetic.
          Explorarea fiecărei subcategorii, şi anume paginile fiecărei tehnici, vă va aduce în faţă imagini ale creaţiilor mele obţinute cu multă răbdare, perseverenţă si imaginaţie.
 
          Frumuseţea este în jurul nostru pentru că frumuseţea este în noi! Nu trebuie decât să o lasăm să treacă prin procesul creaţiei, lăsând liber sufletul să simtă în felul lui şi lăsând imaginaţia să-şi desfacă aripile pentru a colinda prin locurile bine ascunse ale minţii noastre.
           Creaţiile complexe, cele pe care le privim şi despre care spunem că nu am putea vreodată să le facem, se obţin în timp, pas cu pas şi treaptă cu treaptă, astfel încât după ceva timp de experienţă vom fi noi înşine încântaţi şi vom putea spune că am realizat ceva ce nu credeam că vom reuşi. Neîncrederea că nu suntem în stare este blocajul care stă în faţa marilor opere de artă. Încercarea, îndrăzneala, este uşa deschisă către lumea marilor realizări.
           Sper ca ceea ce vei găsi pe acest site să te încânte şi să te inspire să-ţi realizezi propriile creaţii. Şi dacă vei găsi un model care îţi va plăcea şi vei dori să-l faci, atunci pune personalitate în el, nu-l transforma într-o copie fidelă a modelului ales de pe acest site, conferă-i unicitate şi frumuseţe!"

    

Mesterul sticlar din Turda, jud. Cluj


Mesterul din Sohodol, jud. Alba

Butoaie de lemn.

Modele de sindrila din lemn.


Lespezi din piatra,  pe aceste lespezi se pot face placinte si scoverzi.


Produse din ceramica

Produse din nuiele impletite.


Car in miniatura.
Razboi de tesut in miniatura, functionabil.


Mestera Lia care relizeaza impletituri din sfoara.

Mesterul Ioan Nelu din loc. Abrud, jud. Alba.
 


 
 

2 comentarii:

Feri spunea...

hehe, merci de link. Mult succes in continuare !

SoRiN spunea...

cu placere si succes si tie....