Prima paginaPortofoliu Ce avem pe stoc!Produse obținute din sfoară împletită!Contactati-ne

19 septembrie 2012

De ce nu .....

Un fel de boicot PDF Imprimare Email
de pe   http://www.mesteri-populari.ro/
Duminică, 12 August 2012 16:44

Citesc pe un site partener (cel al olarului ieşean Mihai Sturza) că „Mohandas K. Gandhi a fost cel care, pentru prima dată, a adus independenţa Indiei pe cale paşnică, prin non-violenţă şi non-cooperarea cu răul, termeni asociaţi astăzi cu Mahatma („Suflet mare” - cum l-au numit indienii!) Gandhi. Una din soluţiile lui pentru refacerea economiei şi înlăturarea sărăciei a fost reabilitarea meşteşugurilor tradiţionale, el însuşi folosind roata de tors. El i-a invitat pe toţi compatrioţii lui să-şi ardă hainele făcute în Anglia şi să cumpere haine naturale făcute de sătenii săraci”.
Ar fi oare de neconceput ca azi în România să ne propunem să facem noi înşine sau să cumpărăm obiecte şi produse, inclusiv alimentare, cu prioritate de la conaţionalii noştri?! Mergând mai departe, nu credeţi că ar fi mai bine să ne folosim din ce în ce mai puţin de obiecte şi produse confecţionate pe cale sintetică, încercând să dăm o şansă mai mare acelora făcute din materii prime naturale, adică din materii prime pe care le-a lăsat Bunul Dumnezeu cândva la începutul lumii: lemn, piatră, lut, piele, plante, lână, coaja oului ş.a. Oare nu am fi atunci mai aproape de Dumnezeu şi de legile sale decât de acest sistem social, aşa zis „democratic”, care duce umanitatea la pierire?!
Mă întreb şi vă întreb şi pe Dumneavoastră, oameni atenţi la permanenţe, ar putea fi România cea de azi India de altădată? Am putea măcar încerca…

Niciun comentariu: