Prima paginaPortofoliu Ce avem pe stoc!Produse obținute din sfoară împletită!Contactati-ne

12 decembrie 2010

Ornament rustic cu flori pentru perete

 Decoratiune creanga de brad.
  Ornamentul rustic din prima poza l-am facut dintr-o creanga de brad, sfoara subtire de canepa si flori naturale. Pentru acest produs de artizanat am folosit un lac cu nuanta de nuc. Creanga de brad prezinta o mica mica umflatura( loc bombat pe suprafata unui obiect) la ramificatie, aceasta umflatura ii de fapt un defect al crengi; explicatia tehnica a acestui fenomen nu o stiu dar eu cred ca in locul unde este umflatura, creanga a fost rupta( sau partial rupta) si in urma procesului de vindecare cand bradul a eliberat seva in exces a rezultat aceasta inflamatie. Si scoarta era mult mai groasa in aceasta portiune decat ar fi normal la o ramificatie. Seva este sucul nutritiv incarcat cu saruri minerale, care circula in vasele plantelor si le hraneste, ca termen popular se mai folosesc si cuvintele: mazga, must, mustareata.
Pine bough decoration.
  Rustic decoration of the first picture I made it from a pinebranch, thin rope of hemp and natural flowers. For this I used a handicraft product lake walnut shade. Fir Bough shows a tiny little bump (instead of the curved surface of anobject) to the branch, this bulge in fact a defect in herlimbs, technical explanation of this phenomenon but I do not know where that is swelling, the branch was broken (orpartially broken) and in the process of healing when the tree sap released it resulted in excessive inflammation.And the crust was much thicker than normal this portion toa branch. Seva is loaded with minerals nutritional juice that flows and feeds them into plant pots, the popular term is still used and the words: sludge, must, mustareata.




 Decoratiune radacina molid. 
   In a doua poza, ornamentul acesta l-am facut dintr-o radacina de molid, tesatura de canepa ( plantă textilă cu tulpina înaltă și dreaptă și cu frunze alterne dințate pe margini, cu flori mici, verzui, cultivată pentru fibrele care se scot din tulpină și pentru uleiul care se extrage din semințe) si  flori naturale. Pentru radacina am folosit un lac incolor. Rădăcinile superficiale ale molizilor fixează stratul subțire de sol. Un molid răsturnat de vânt, ne convinge cât de puțin profund este stratul de sol și cât de puțin adânc pătrund rădăcinile între pietre: se extind orizontal în toate direcțiile, se întrepătrund și mențin molidul "atașat de munte". Există și situații când rădăcinile fixează atât de puternic arborele, încât vânturile puternice frâng trunchiul, fără ca baza molidului să fie clintită din loc.
Spruce root decoration
  In the second picture, the ornament that I made from spruce root, hemp fabric (textile plant strain high and straight and serrated on the edges with alternate leaves,small flowers, green, grown for fiber is removed from strain and the oil extracted from seeds) and natural flowers. For root I use a colorless varnish. Spruce roots fixed superficial thin layer of soil. A spruce toppled by the wind,to convince us how little deeper layer of soil is and how shallow the roots penetrate between the stones: extend horizontally in all directions, and keep spruce overlap"attached to the mountain. " There are situations where tree roots are fixed  so strong, secure, such as  powerful winds can break the trunk without the spruce to be diverted away.


Niciun comentariu: