Prima paginaPortofoliu Ce avem pe stoc!Produse obținute din sfoară împletită!Contactati-ne

20 decembrie 2010

Protectia mediului           Multi dintre noi am facut focul in padure dar oare cati am facut-o corect, mai jos voi prezenta cateva sfaturi pentru a ne proteja pe noi si mai ales padurea:

  • focul nu se aprinde la o distanta mai mica de 5 m fata de cort.
  • nu se aprinde focul in livezi sau paduri.
  • inainte de a se aprinde focul este necesar sa se curete locul de maracinis, iarba uscata si sa se urmareasca directia vantului. 
  •  inainte de a se aprinde focul, dupa curatirea locului, se face un sant pe 1mp si de jur imprejur se pun brazde cu iarba in jos.
  • nu se folosesc ramuri de conifere deoarece scot mult fum si multe scantei.
  • focul se aprinde de jos si din directia din care bate vantul.
  •  
          Focul se aprinde cu lemne si surcele bine uscate, sub care am pus putine paie sau hartie. Deasupra vom pune in forma de piramida lemne subtiri, apoi lemne mai groase. Cand focul este aprins se pun busteni. Va aratam cateva modele de aranjarea lemnelor pentru foc in fig. 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 si 48.
           Cu trei busteni grosi asezati in forma de stea, ca spitele unei roti., se poate intretine foarte bine focul. Pe masura ce bustenii se consuma, se imping catre mijloc, in asa fel ca in permanenta sa fie jaratec, carbuni aprinsi.                                                       
      Lemnele nu se procura din copacii din paduri, ci strangand doar uscaturi. Aranjarea focului pentru pregatirea mancarii o putem face ca in fig. 49, 50, 51 si 53.
            Inainte de a pleca de la locul unde am aprins focul , este absolut necesar sa ne convingem ca l-am stins.

    Ecomagazin - Stirile de mediu

    Niciun comentariu: