Prima paginaPortofoliu Ce avem pe stoc!Produse obținute din sfoară împletită!Contactati-ne

4 martie 2014

Ghiocei si cocosei-2014Poze ghiocei .
Potrivit "dex online", ghiocei este o mică plantă erbacee perenă cu frunze liniare, cu o singură floare, albă, în formă de clopoțel, aplecată în jos, care înflorește primăvara foarte timpuriu.Alb şi firav, ghiocelul prevesteşte sfârşitul iernii şi, mai mult, poate fi un adevărat medicament pentru corp… bineînţeles şi pentru suflet când sunt este oferit cadou.
Utilizare tradiţională:
Bătrânii foloseau ghioceii pentru ameliorarea durerilor de cap, în calitate de analgezic şi ca antidot în cazuri de otrăvire.
Utilizări moderne:
Ghiocelul este utilizat în laboratoare medicale pentru prepararea medicamentelor care tratează demenţa, în formele sale uşoare sau moderate.
Galantamina conţinută de bulbul ghiocelului creşte nivelul de acetilcolină, o substanţă chimică din creier implicată în transmiterea mesajelor de la celulele nervoase.


Mai mult, Alzheimerul este asociat cu scăderea nivelului de acetilcolină, iar galantamina îmbunătăţeşte memoria, încetinind declinul cognitiv.

Articol gasit pe http://www.csid.ro/health/noutati-sanatate/puterea-vindecatoare-a-florilor-ghioceii-trateaza-dementa-10546524/
Poze cocosei,asa stiu eu ca se numesc:) Pe http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/remedii-naturale/virtutile-terapeutice-ale-ghiocelului-1068890 am gasit:

Pentru infuzie, se folosesc frunzele, tulpinile si florile, bine uscate si maruntite. Despre bulbul ghiocelului se stie doar ca este toxic, dar specialistii inca nu si-au spus ultimul cuvant asa ca e bine sa fie ocolit.

O ceasca de infuzie din ghiocei, 200 de ml de apa clocotita, care se toarna peste o lingura de planta, combate crampele musculare. Oamenii de la tara obisnuiesc sa puna ghiocei in apa de baie pentru ca asa sa scape de durerile reumatice. Infuzia de flori de ghiocei, poate ceva mai concentrata decat cea de baut, este folosita si extern impotriva durerilor provocate de varice.

Compresele cu infuzie din ghiocei se folosesc impotriva petelor care, odata cu inaintarea in varsta, apar pe piele. Simpla sau in combinatie cu putina zeama de lamaie, infuzia care se aplica pe pielea proaspat spalata calmeaza durerea, reduce petele si indeparteaza pistruii.

Decoctul din ghiocei este folosit ca leac in cazul unor afectiuni vaginale. 30 de grame de flori si frunze se pun la fiert, pentru 15 minute, intr-un litru si jumatate de apa. Strecurat, decoctul se foloseste in spalaturi locale.

Din ghiocei se extrage galantamina care, impreuna cu alte substante, intra in componenta medicamentelor folosite in tratarea maladiei Alzheimer, dar si a altor forme de dementa.

Daca la inceput de primavara nu aveti timp sa mergeti in padure la cules de ghiocei, atunci luati din piata cateva buchetele si uscati-le bine, fara bulb, ca sa le aveti la indemana daca va fi vreodata nevoie.

Niciun comentariu: