Prima paginaPortofoliu Ce avem pe stoc!Produse obținute din sfoară împletită!Contactati-ne

31 octombrie 2013

Mese rustice 2


Masa blat oval cu 3 radacini.

Masa rustica confectionata manual din trei radacini de brad; foastana (scandura groasa de 4 cm) si multe crengi de carpen si brad.
Pentru blat am folosit  8 bucati de foastana cu latimea de 10 cm, pe care le-am lipit cu aracet prinse in doua prese. Forma blatului am facut-o cu un ferastrau pendular dar in prima faza am trasat manual cu un creion de tamplarie forma blatului.
Toate cele trei radacini au fost curatate de pamant, spalate, curatate de scoarta, tinute in depozit pentru uscarea lor naturala, sflefuite cu un polizor unghiular la care i-am atasat un fibro-disc cu granulatie de 80, finisata manual cu smirghel de granulatie 150 si degresate.
Am tratat lemnul cu lac anticarii pentru ai oferii protectie eficienta impotriva cariilor, fungiilor si a ciuperciilor, care are  actiune imediata si protectie profilactica.
Dupa uscarea lacului anticarii am aplicat pe produs doua straturi de lac incolor, lacul se aplica usor si se formeaza, dupa uscare, o pelicula cu aspect continuu, uniform si lucios.
Dimensiuni:
-blat: lungime de 90 cm si latime de 70 cm
-inaltime de 65 cm
-cele 3 radacini imbinate nu au o forma perfect rotunda asa ca lungimea este de 80 cm si latimea de 70 cm.





Masa blat 8 cm.
Masuta rustica realizata manual dintr-o radacina de molid, doua crengi de brad si o grinda cu grosimea de 8 cm, lungimea de 70 cm si latimea de 30 cm.
Molidul: radacina de molid este foarte ramificata din cauza ca sistemul de inradacinare este unul superficial si anume ca pivotul principal este slab dezvoltat, iar radacinile radiale se ramifica lateral aproape de suprafata solului pana la 50 cm. Avantajele acestui tip de radacina este ca ii foarte usoara dar in acelasi timp si rezistenta.
Tratament aplicat produsului: dupa slefuirea lui si degresare am aplicat doua straturi de lac anticarii, timpul de uscare pentru fiecare strat este de 5 ore. Dupa uscarea si celui de-al doilea strat am aplicat pe produs doua straturi de lac incolor, si cu acestea am asigurat o protectie excelenta a lemnului.
Dimensiuni:
- lungimea radacinii este de 70 cm
- latimea radcinii este de 50 cm
- inaltimea este de 55 cm
- blatul are lungimea de 70 cm, latimea de 30 cm si grosimea de 8 cm.
Este ideala de folosit  pe o terasa, cabana sau intr-un living.
La toate imbinariile am folosit aracet si holtsuruburi pentru lemn, de diferite dimensiuni si grosimi.








Masa roata mare 2.
Masa rustica lucrata manual. Am folosit o radacina de brad si o roata de caruta. Blatul de sticla se monteaza asa cum se vede in ultima poza, la fel si cele doua bucati de sticla care se afla sub blatul de sticla. Si aceasta masa are locuri speciale unde se pot pune doua bucati de sticla dar cu forma si dimensiuni diferite. Pe acete suporturi se pot pune sticle de vin, sampanei, pahare, sau alte obiecte decorative. Baltul se poate monta pe ventuze sau pe protectii autoadezive. Blatul nu este inclus in pret.
Radacina este de la un brad batran si este destul de grea, mai ales ca si roata este destul de grea. Radacina a trebuit sa o curat de pamant, sa o spal, sa o curat de scoarta, sa o slefui, sa o finisez manual si pe urma sa o degresez. Radacina este foarte dura si a fost destul de greu de curatat si slefuit. Radacina ii dura deoarece fixeaza copacul in sol si asigura rezistenta la vant si zapada. Sistemul de inradacinare la brad este de tip pivotant, la care se distinge o radacina principala ca un pivot puternic ce poate depasi 1 m.
Dimensiuni:
-roata are diametrul de 75 cm.
-inaltimea pana la blatul de sticla este de 70 cm
- inaltimea totala (cu butucul rotii) este de 85 cm
- radacina are lungimea de 90 cm si latimea de 85 cm.
 






Masa roata mica 1.
Masa rustica confectionata manual combinand o radacina de brad si o roata de caruta.
Pe roata de caruta se pune un blat de sticla asa cum se vede in ultima poza. Masa din ultima poza nu este de vanzare si am pubicat-o doar cu scop informativ. Masa se vinde fara acest blat, clientul isi alege marimea si culoarea sticlei, deorece in timpul transportului sticla se poate sparge. Sticla se poate prinde cu ventuze ( asa cum se vede in poze) sau pe protectii autoadezive.
Radacina a fost curatata de pamant si spalata, in prima faza. Apoi dupa ce a fost lasata la uscat o perioada lunga de timp, a fost curatata manual cu o perie de sarma si apoi slefuita.
Atat roata cat si radacina a fost tratata cu lac anticarii in 2 straturi. am facut aceasta operatie pentru ca acest produs sa aiba o protectie eficienta impotriva cariilor, asigura o mai mare rezistenta in timp a lemnului.
Dupa uscarea lacului anticarii a fost aplicate doua straturi de lac incolor, pentru a se  pune in evidenta structura naturala a lemnului. Acest tip de lac a oferit produsului protectie sporita a lemnului impotriva intemperiilor, petelor albastre, mucegaiului, radiatiilor UV, rezistenta la aciunea microorganismelor, la putrezire si la actiunea insectelor.
Toate piesele de fier de pe roata au fost curatate, degresate si apoi vopsite cu vopsea neagra.


Dimensiuni:
-inaltimea pana la blatul de sticla este de 70 cm iar inaltimea totala( cu butucul rotii) este de 90 cm
-diametrul rotii este de 60 cm
- radacina nu ete perfect rotunda asa ca pot sa zic ca lungimea este 100 cm si latimea de 90 cm.




 Poza cu caracter informativ.











Niciun comentariu: