Prima paginaPortofoliu Ce avem pe stoc!Produse obținute din sfoară împletită!Contactati-ne

20 ianuarie 2013

Opriti exploatarea muncitorilor romani si bulgari

Am gasit pe:

http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/International/238440/the-guardian-opriti-exploatarea-muncitorilor-romani-si-bulgari.html?utm_source=newsletter-alert-20130120&utm_medium=email&utm_content=alert-20130120&utm_campaign=Newsletter-Alert


20 Ianuarie 2013, 14:54:32
The Guardian: Opriti exploatarea muncitorilor romani si bulgari.


Potrivit cotidianului britanic romanii si bulgarii sunt „exploatati de angajatori fara scrupule, iar acest lucru trebuie sa inceteze imediat”.

Reprezentantii Sindicatului Britanic al Muncitorilor in Constructii au descoperit mai multe cazuri in care imigrantii munceau multe ore peste program si erau platiti cu mult mai putini bani decat era normal.

Multi dintre romanii si bulgarii care au venit sa munceasca in Marea Britanie s-au angajat in constructii dar jumatate sunt pe cont propriu si lucreaza fara acte, serviciul este temporar si de cele mai multe ori sunt nevoiti sa schimbe foarte des locul de munca.

„Cu toate acestea, cu cat acestia vor rezista mai mult in Marea Britanie, cu atat vor avea sanse sa scape de exploatarea angajatorilor, sa aiba drepturi egale si sa fie platiti pe masura muncii lor”, scrie guardian.co.uk.

50.000 de romani si bulgari vor veni anual in M.Britanie dupa anularea restrictiilor

Partidul britanic nationalist si eurosceptic UK Independence Party sustine ca anularea restrictiilor ar putea aduce in Marea Britanie pana la 400.000 de romani si bulgari. „Libera circulatie intre Marea Britanie, Romania si Bulgaria va avea un impact asupra scolilor, locuintelor, drumurilor, facilitatilor, sanatatii si, chiar daca nu as fi dorit sa o spun, va creste infractionalitatea", a declarat un purtator de cuvant al UKIP, citat in The Independent.

Niciun comentariu: