Prima paginaPortofoliu Ce avem pe stoc!Produse obținute din sfoară împletită!Contactati-ne

30 septembrie 2012

Veioze, lampadare cu leduri sau module cu leduri.






Trebuia sa pun un produs pentru a va putea da seama de dimensiunile ciudateniilor, asa ca m-am pus pe mine:), asa ca sa va faceti o idee, sper ca nu am "stricat" prea rau pozele:).
Dar am si dimensiule celor doua produse , amandoua au inaltimea de aproape un metru, iar pentru alte detalii, intrebati, nu va costa nimic:).....aaaa...gresec...doar timpul....




2 in 1
Minibar si veioza rustica.
 Are rol si de minibar si de veioza, ca si minibar se poate folosi pentru o sticla si doua pahare cu picior.
Iar ca si veioza, lumina este data de 5 leduri montate strategic sa scoata in evidenta sticla si paharele.
Toate ledurile is alimentate de la un transformator de 12 volti monta in partea de jos a minibarului, intr-o poza chiar se vede un  pic di acest transformator.
Pot sa spun sigur ca aceste leduri consuma foarte putin curent, iar lumina oferita de ele este destul de puternica si foarte interesanta, aduce un plus de stil si de leganta camerei.
Binenteles si unicitatea lui ii da un aer aparte, mai deosebit.



Partea de jos este o radacina de salcam sau acat, care a fost scoasa din pamant pentru a curata un loc, care este folosit pentru pasunat.
L-am lacuit cu lac incolor aplicat in trei straturi.

 
SALCẤM (‹ tc.) s. m. Arbore din familia leguminoaselor, înalt până la 30 m, cu frunze imparipenat-compuse prezentând câte doi ghimpi la bază, cu flori albe mirositoare, melifere, dispuse în raceme, fructe păstăi (Robinia pseudacacia). Originar din America de Nord, a fost introdus în Franța (1600), apoi și în alte țări europene, mai târziu și în România (1750) ca plantă ornamentală. Crește de la câmpie până în regiunea dealurilor fiind rezistent la secetă. Lemnul este folosit pentru obiecte de uz gospodăresc și pentru foc. S. este cultivat în plantații forestiere pentru producția de lemn, pentru fixarea coastelor, taluzelor, dunelor nisipoase și ca perdele parazăpezi de-a lungul drumurilor. Din flori se prepară băuturi răcoritoare și produse de cofetărie. ◊ S. galben = arbust din familia leguminoaselor, înalt de 3-6 m, cu frunze trifoliate și cu flori galbene în raceme mari (Laburnum anagyroides). Din lemn se fac obiecte de artă și mobile fine. ◊ S. japonez = arbore înalt de 20 m, asemănător cu salcâmul, cu flori gălbui în panicule mari terminale, cu păstăi de formă caracteristică (strangulate între semințe), indehiscente (Sophora japonica). Originar din E Asiei, la noi a fost introdus în parcuri și grădini.

  SALCÂM s. (BOT.) 1. (Robinia pseudacacia) (reg.) acățar, liliac, păsuiele (pl.), rug, vacație, lemn-alb, (Transilv.) acaț, (Ban.) băgrin, (Olt. și Munt.) dafin, (prin Transilv. și Ban.) pănar. 2. salcâm-galben = a) (Laburnum anagyroides) (reg.) bobițel, drob, grozamă, lemnul-bobului; b) (Cytisus nigricans) lemnul-bobului, (reg.) bobițel, drob, grozamă-mare; salcâm-japonez (Sophora japonica) = (rar) soforă, (pop.) salcâm-boieresc, (reg.) acație-boierească; salcâm-mic (Amorpha fructicosa) = (rar) amorfă.
 

Suporturile pentru sticla si pahare le-am facut din lemn de corn, duritatea lemnului de esenta de corn este bine cunoscuta in mestesugurile populare, acest tip de lemn era ( si mai este folosit) in multe dintre unelte intr-o gospodarie.
In filmarea de mai sus se poate vedea lumina ledurilor, binenteles este ziua, dar tot se poate vedea lumina calda a ledurilor.




Veioza varfului de brad.
La aceasta veioza am pus 5 leduri in crengile mai grose. Le-am gaurit cu un burghiu de 8 mm si pe urma am introdus firele ledului. Ledurile sunt alimentate de la un transformator care scoate o tensiune continua de 12 volti( 12 V).
Are ialtimea de 80 cm.


BRAD ~zi m. 1) Arbore conifer înalt, cu tulpina dreaptă, cu frunze persistente aciculare, cu semințe în formă de con și cu lemn moale, elastic, folosit în scopuri ornamentale și industriale. ◊ ~-argintiu varietate de brad cu frunze moi, de culoare verde-albicioasă. ~-roșu (sau ~-negru) varietate de brad cu frunzele în patru muchii; molid. 2) Lemnul acestui arbore. 3) Nume dat oricărui arbore cu frunze aciculare persistente și cu fruct în formă de con. 4) Arbore de acest fel, de obicei mic, tăiat și împodobit cu prilejul Crăciunului sau al Anului Nou. /Cuv. autoht.






Lampadar tulpina fag.
 Pentru aceasta lucrare rustica am folosit o tulpina de fag , care din cauza unor probleme naturale are aceasta gaura. Culoarea neagra este naturala, nu l-am vopsit eu, eu asa l-am gasit.
Eu am vopsit cu negru cercurile de platband, in numar de 5 bucati; pe acestea le-am pus pentru consolidarea tulpini, in caz ca "doreste" sa se crape. Eu zic ca are si rol estetic, ii da un aer aparte. Aceste bucati de metal le-am vopsit si pe  exterior dar si pe interior pentru o mai buna rezistenta si pentru a impiedica ca fierul sa rugineasca.

   Am pus la aceast lampadar si doua bucati de scandura carora le-am dat o forma ciudata, mai excentrica. Bucatile de scandura sunt de esenta de brad.
Pe aceste doua bucati  se pot pune ghivece cu flori sau alte piese de mobilier.
Dimensiuni: are inaltimea de 96 cm si circumferinta de 85 cm.


FAG (lat. fagus) s. m. Arbore din familia fagaceelor, înalt de c. 40 m, cu scoarță cenușiu-albicioasă, cu frunze alterne, eliptice, flori unisexuate monoice și cu fructe achene, numite jir (Fagus silvatica). Lemnul este utilizat în ind. mobilei, hârtiei, chimică și, impregnat, pentru traverse de cale ferată sau drept combustibil. În România există două specii, f. comun, cu largă răspândire, și f. oriental.      
Lampadarul este destul de greu, lemnul de fag este greu, el fiind de esenta tare.



  In acesta se poate vedea lumina pe care o ofera acest produs, adica sa va facedti o idee despre cum lumineaza el.


 Lumina este oferita de un bec cu halogen si se alimenteaza la curent alternativ cu tensiunea de 220 de volti. (220 V). Am montat intrerupatorul in partea de sus dreapta a lampadarului, pentru o actionare mai usoara a lui. In poza de mai jos se poate vedea intrerupatorul, el are culoarea alba, la fel ca si cablul electric si stecherul.






Lampadar fag ars.
Pentru acesta am folosit tot lemn de fag , insa nu l-am ars eu, asa l-am gasit.
Pentru lumina am pus doua module cu 3 leduri in fiecare, acestea se alimenteaza la 12 volti (12 V). Asa ca am pus si un transformator care scoate o tensiune continua de 12 volti. 
Ca si sustinere am folosit mai multe crengi pe care le-am asamblat cum se poate vedea in poza.
Dimensiuni: are inaltimea de 100 cm.







In poza aceasta se poate vedea modulul cu leduri. Acesta l-am prins cu 2 holtsuruburi.




3 comentarii:

veioze spunea...

Foarte frumoase. Faci si la comanda asa ceva?

SoRiN spunea...

Multumesc!
Da fac silacomnada,daca ai o idee sau o schita anunta-ma!
O parte dintre ele leampe stoc , lepoti vedea:
http://ciudateniirusticesorin.blogspot.ro/p/pe-stoc.html

SoRiN spunea...

si la comanda
le am pe stoc...le poti vedea...