Prima paginaPortofoliu Ce avem pe stoc!Produse obținute din sfoară împletită!Contactati-ne

21 martie 2011

Jignirea lui Avram Iancu


Ceea ce facut ungurul, Csibi Barba, imaginii lui Avram Iancu a suparat toata Tara Motilor, si capac peste toate a fost trimis tocmai in orasul in care Avram Iancu a facut istorie, in orasul in care pentru locuitori, Avram Iancu este un erou.

Pentru  mai multe detalii vizitati: 



In urmatorele poze este prezentat protestul de la Abrud( 21.martie.2011):








Azi (22.martie.20011) a avut loc manifestul din Campeni, mai jos se poate citi discursul tinut de presedinta Asociatiei Pro Vulcan , Luiza Tanta Volf:

     "Milton G. Lehrer - in cartea ARDEALUL PAMANT ROMANESC, aparuta in 1989 si scrisa imediat dupa 1940 dupa Dictatul de la Viena, unde scriitorul maghiar Geza Kosztelszky nu s-a sfiit sa confirme in mod public si cu un cinism uimitor telurile de deznationalizare ale politicii minoritare unguresti de la sfarsitul secolului al XX-lea. Sa lasam la o parte ,zicea el in brosura intitulata Politica Nationala, minciuna conventionala conform careia noi pretindem ca nu vrem sa ucidem nationalitatile nemaghiare.,,DA/continua el/NOI VREM SA LE SUPRIMAM SI TREBUIA SA LE SUPRIMAM,, - asa ca bilantul revolutiei din 1848, au fost 230 de sate romanesti sterse de pe suprafata pamantului, 40000 de romani morti, iar pagubele o suma exorbintanta pentru acele vremuri de 30000 florini de aur.
Convingerea exprimata mai sus de catre scriitorul maghiar o regasim in actualitate prin gestul lui Csibi Barba, care a manifestat revizionismul pe care-l gandesc unii etnici maghiar si cu siguranta persoanelor oficiale care au spus clar zilele acestea ce prioritati are guvernul maghiar privind Transilvania, aceleasi prioritati ca si ale UDMR-ului.
Cerem maghiarilor si celorlalte nationalitati conlocuitoare ca atata timp cat traiesc pe pamantul romanesc sa ne respecte istoria si personalitatile noastre istorice , sa respecte statul Roman si Constitutia tarii noastre, acest lucru fiind o datorie a tuturor cetatenilor romani indiferent de nationalitate.
Prin gesturile revizioniste prin ura manifestata fata de poporul roman , prin nesocotirea adevarurilor istorice priviind continuitatea noastra pe aceste meleaguri de mai mult de 2000 de ani, se poate ajunge la situatii conflictuale de amploare, care in acest mileniu nu isi mai au rostul. DE ACEEA NOI ASOCIATIA PRO VULCAN SI CEI CARE VOR SA NE SUSTINA IN ACEST DEMERS .
CEREM GUVERNULUI SI PRESEDENTIEI ROMANIEI SA SCOATA IN AFARA LEGII PARTIDELE REVIZIONIST – NATIONALISTE CARE ORICUM NU SUNT CONSTITUTIONALE.
CEREM APLICAREA FERMA A LEGII PRIVIND CONDAMNAREA ACELORA CARE ADUC INJURII POPURULUI, NATIUNII SI VALORILOR ROMANESTI.
IMPLICAREA TUTUROR FACTORILOR PORNIND DE LA CONSILIERII COMUNALI, PANA LA PARALMENTARI PENTRU A STOPA ACTIUNILE IREDENTISTE SUB ORICE FORMA.
Facem apel catre societatea civila din Romania pentru a face presiuni asupra aparatului de stat in sensul de a pune in practica aceste cerinte care ne dau siguranta ca putem traii cu demnitate in propria noastra tara.
Cu aceasta ocazie dorim sa reamintim versurile marelului George Cosbuc “ Muntii nostri aur poarta noi cersim din poarta in poarta” cu referire directa la tentativa companiilor transnationale de a ne fura inca odata una dintre bogatiile noastre-aurul cu complicitatea diverselor persoane si personalitati din conducerea trecuta si actuala a tarii, fara a tine cont de interesul nostru national.
In acest sens cerem cu fermitate desecretizarea documentelor contractuale si a celorlalte documente, ce au stat la baza concesionarii zacamintelor din Romania catre toate companiile transnationale , indiferent de zona exploatarii si de felul exploatarii.
Avem in vedere in primul rand exploatarea de la Rosia Montana si intreaga zona de exploatare a muntiilor Metaliferi.
Pentru a avea sorti de izbanda in demersurile catre o normalitate necesara, este neaparat nevoie o mai buna colaborare intre asociatii, ong-uri si populatia civila . Impreuna putem dovedii ca suntem stapani pe destinul si fiinta noastra nationala.

ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU."


 Urmatoarele poze sunt facute la manifestul de la Campeni:







Niciun comentariu: