Am 2 iepuroaiece de Urias german si una de rasa Neozeelandezul alb.
Podeau am construit-o din scandura peste care am pus tabla aluminiu. Podeaua este inclinata spre spate unde am facut un "sistem" de canalizare.
La acest sistem de canalizare (interior) am folosit o teaba de PVC cu diametrul de 110mm. pe care am taiat-o in doua pe lungime.
La sistemul de canalizare exterior nu am m-ai taiat teava de PVC.
Iepuroaica de Neozeelandezul alb.
Este foarte linistita dar si foarte sperioasa.
Pe http://ionutk.sunphoto.ro/Standardul_Rasei_de_Iepuri_Neozeelandez_Alb
am gasit:
"Neozeelandezul alb" s-a format in urma mutatiei in albinos a rasei "Neozeelandezului rosu" si prin incrucusarea cu Uriasul Belgian".
Prin selectie, in decursul anilor s-au obtinut familii si linii cu calitati exceptionale atat in ceea ce priveste performantele pentru carne si finetea fibrei musculare, cat si in ceea ce priveste dezvoltarea armonioasa a corpului, frumusetea blanitei, precocitatea, prolificitatea, insusirea lactifera, ingrijirea puilor, precum si pentru indicele ridicat de folosire a nutreturilor.
Are greutatea media de 4 kg (cu minima de 3 kg si maxima 5,5 kg) ca si "Neozeelandezul rosu".
Greutatea ideala este 4,5 kg la iepuroiul adult si 5,5 kg pentru iepuroaica.
Conformatia corporala este frumoasa, de tip brevimorf.
Capul este rotund, potrivit mare, lung de 12-14 cm, cu profilul aproape drept, avand o curbura intre ochi si nas ; are ochi expresivi, stralucitori, de culoare rosie vie ; urechile sunt de lungime mijlocie (11-12 cm), purtate in sus ,drepte, in forma de "V"si au varfurile rotunde.
Gatul este scurt, gros, musculos si leaga bine capul de trunchi, la femela avand o mica "salba".
Trunchiul este cilindric, indesat, plin de carne, cu pieptul adanc, cu perimetrul toracic de 32-36 cm, linia spinarii dreapta si larga, trenul posterior lat, dezvoltat armonios, rotund, musculos.
Picioarele puternice, cu unghii albe sau roz.
Coada de lungime mijlocie, dreapta, bine imblanita, purtata pe spate.
Blanita are culoare alba imaculat, lucitoare, cu parul (jar si puf) des, iar cand este dat cu mana in raspar, revine de indata la pozitia normala.
Lungimea corpului masurata de la varful nasului la baza cozii este, in medie, de 47 cm la mascul si de 49-50 cm la femela.
Este precoce.
Varsta de reproductie, in conditii normale de crestere, este 5-6 luni si jumatate pentru iepuroaica si 5 luni jumatate - 6 luni pentru iepuroi.
Neozeelandezul alb se pretează a fi întreţinut pe pardosea realizată din grătare de metal
sau plastic, atât adulţii cât şi puii, excepţie făcând masculii de reproducţie care fiind
foarte activi si bătând uneori cu picioarele din spate riscă să facă bătături sau să se rănească.(http://www.gazetadeagricultura.info/animale/animale-blana/521-iepuri/11374-iepurele-neozeelandez-alb.html)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu